Skytteligan våren 2009

  • Alex Thomsen - 14 mål, 6 assist, 20 poäng
  • Kevin Lindberg - 8 mål, 10 assist, 18 poäng
  • Daniel Eriksson - 5 mål, 10 assist, 15 poäng
  • Thomas Lidén - 5 mål, 9 assist, 14 poäng
  • Kalle Nylund - 8 mål, 6 assist, 14 poäng
  • Mattias "Mattemannen" - 6 mål, 4 assist, 10 poäng
  • Joel Smith - 5 mål, 4 assist, 9 poäng
  • Nisse Lobrinker - 6 mål, 2 assist, 8 poäng
  • Christian Weijsenburg - 2 mål, 3 assist, 5 poäng

lördag 4 oktober 2008

Ett bottennapp och en riktig jävla baddare!

Fish ´n chips matcher under lördagen var otroligt märkliga. Inte var och en för sig utan det är först när man lägger ihop båda matcherna som svaret blir fel.
Första matchen mot finska IBS Spurgu var bland det sämsta jag har sett. Ingen visade den riktiga tågan, försvarsspelet var under all kritik och det blev följdaktigen en stor förlust i en match vi behövde vinna.
Andra matchen var helt omvänd, aldrig förr har fiskarna spelat så bra och med ett betongsäkert försvarsspel bäddade vi för den största segern i fiskarnas något korta historia.
Denna gång hade vi ingen målvakt då våra ordinarie tre målvakter var upptagna på annat håll. Istället ställde Plupp och Gösen upp för laget och stod varsin match.

Fish ´n chips - IBS Spurgu 4-8
Fiskarna inledde matchen väl och tog ledningen och spelade bäst första fem. Men sedan släppte koncentrationen allt eftersom och Spurgu bjöds så sakteliga in i matchen igen. Fiskarnas ledning var snabbt kvitterad och förlorad. Spurgu låg på och hade mycket boll och fick lätt komma till avslut. Ifall målvakten, ny för dagen, Gösen, lyckades rädda så var Spurgu först på returerna. Försvarsspelet liknande ingenting och gång på gång var Spurgu först på returer och ledde helt rättvist efter halva matchen med ett par mål. Fiskarnas anfallsspel var helt okej även fast skärpan inte alltid var den bästa. Talande för hela matchen var att fiskarna fick två straffar!! (första gången det hänt i korpen på flera år) men torsken och målvakten Gösen brände förtroendet. Istället kunde Spurgu dra ifrån och avgöra när Jätten drar på sig en oerhört onödig utvisning genom att både hoppa och nicka, vilket var för sig genererar en utvisning. Slutsiffrorna skrevs till 8-4 och var på inget sätt orättvisa, Spurgu var helt enkelt bättre.

Fish ´n chips - Sega ben plus 30 12 -2
Inför andra matchen så klev Kevin "Plupp" in i målet och "Gösen" blev utespelare. Spelplanen för andra matchen var att tajta till defensiven och därefter attackera. Revanchlustan lyste i ögonen på fiskarna som laddat upp med otaliga burkar cola för att prestera som bäst tack vare sockerkicken. Vilken skillnad det var i spelet, fiskarna ägde matchen från början. De sega männen hade bara en avbytare och blev allt segare ju längre matchen led. Fiskarna gjorde lätta mål, svåra mål, omöjliga mål och vanliga mål. Matchens vanligaste syn var inte att Jätten tacklade utan att målvakten plockade ut bollen ur nätet. Detta var dock inte det mest positiva utan försvarsspelet var otroligt bra. Vid de få tillfällen Pluppen sattes på prov så var han som rena väggen, enbart två gånger fick han ge vika och vid båda dessa tillfällen så berodde det på slarv av utespelare när matchen redan var avgjord. Frustrationen hos de sega männen var stor när de ställdes mot ynglen från Spången. De letade efter dåliga bortförklaringar "De slog mycket på klubbor" "Kom igen domarn, de spelar ju fult" "Vi skulle haft frislag" vilket mest var patetiskt. Det slutade totalt 12-2!, och fiskarnas bästa match i historien är numera ett faktum.

Bra saker att ta med sig:

- Andra matchen, helt enkelt allting i andra matchen


Omgångens mål: Svårt att säga eftersom vi gjorde 16, det enda jag vet är att det inte var något av räkans mål, annars är det jämnt skägg.
Omgångens sumpare: Räkan gjorde visserligen 10 mål, och det är väl okej. Men samtidigt så missade räkan någon chans, därför blir han sumparen.
Omgångens målvakt: Gösen släppte in 400% fler mål, solklart att Plupp blir bästa målvakten
Omgångens schysstaste: Stefan, gör ett kopiöst jobb i det tysta och spelar där ingen annan vill spela, är en otrolig lagspelare. När han dessutom bjuder hela laget på cola som får oss ur koman så blir det fem toasters och utmärkelsen "Omgångens schysstaste".

Spelarbetyg kommer inon kort, och en stympad uppdatering av poängligan är på g, det är svårt att reda ut antalet assist och mål när vi gör så många. Hemsidan uppdateras troligen snart med tabell och spelschema om mannen bakom spakarna kan hitta lite tid i sin höga arbetsbelastning.


Inga kommentarer: