Skytteligan våren 2009

  • Alex Thomsen - 14 mål, 6 assist, 20 poäng
  • Kevin Lindberg - 8 mål, 10 assist, 18 poäng
  • Daniel Eriksson - 5 mål, 10 assist, 15 poäng
  • Thomas Lidén - 5 mål, 9 assist, 14 poäng
  • Kalle Nylund - 8 mål, 6 assist, 14 poäng
  • Mattias "Mattemannen" - 6 mål, 4 assist, 10 poäng
  • Joel Smith - 5 mål, 4 assist, 9 poäng
  • Nisse Lobrinker - 6 mål, 2 assist, 8 poäng
  • Christian Weijsenburg - 2 mål, 3 assist, 5 poäng

måndag 13 oktober 2008

En bragd som tyvärr följdes av ett riktigt magplask

Ett stympat lag bestånde av enbart fem spelare möttes upp och skulle försöka med den svåra uppgiften att besegra både Nälsta och Svartsö pigs.

Nälsta har spelat fem matcher och vunnit alla.
Svartsö pigs hade för dagen ofantligt många avbytare och skuggade oss i tabellen.

Fish ´n chips - Nälsta IFUS 6-5
Det var upplagt för förlust när fiskarna enbart lyckades mönstra ett lag bestående av fem spelare varav 40% fortfarande var fulla från gårdagens utekväll. Men fiskarna öppnade ändå starkt och tog ledningen efter några minuters spel.
Tidvis var spelet dåligt och resulterade i att chipsen blev tillbakatryckta. Men chipsen kontrade med kirurigisk precision och höll ledningen intakt långt in i matchen. Fiskarnas målvakt Dan Wennerholm var som vanligt strålande men fick för en gångs skull mycket hjälp av försvaret.
Nälsta blev allt mer frustrerade och började spela fulare och fulare. Fiskarna stod upp tappert och trots en sista reducering med 15 sekunder kvar så var segern faktiskt inte hotad. Trots förutsättningarna så spelar vi säsongens bästa match och vinner välförtjänt. Detta innebar att vi tog in värdefulla poäng i ligatoppen.

Fish ´n chips - Svartsö pigs 3-8 Om förutsättningarna var dåliga inför första matchen så blev dem inte bättre i andra. Förutom tidigare nämnda antal så var vi ännu tröttare, mer bakfulla och dessutom mötte vi ett Svartsö pigs som verkade bestå av gamla kåkfarare om man utgick ifrån deras spelstil. Det var inte så mycket finess som slag på ben och tacklingar.
Det märkes redan tidigt att fiskarna inte hade något att sätta emot. Målen rann in snabbt i början och inte ens Dan Wennerholm kunde hindra grisarna från att ta en stor ledning. Fiskarna försökte men det fanns ingen kräm alls kvar i benen. Mest gick vi runt och var alltid tvåa in i alla dueller.
När fiskarna sedan fick en utvisning som resulterade i mål för svartsö så var matchen avgjort. Fish ´n chips kammade noll poäng men vi fick pungslag, en blåtira, ett köttsår på smalbenet och diverse ömheter och smärta med oss ändå.

Jag skulle kunna säga att jag är besviken, men det är jag ändå inte. Vi var enbart fem spelare mot svartsös nio. Dessutom hade vi en bragdmatch och ohyggliga mängder alkohol kvar i benen som således blev sega. Dem jag är besviken på är de som inte dök upp, för tre spelare sa att de skulle komma men gjorde så inte. Det var väldigt synd för hade vi varit några spelare extra hade vi kanske kunnat bjuda upp till dans mot svartsö. Nu förlorade vi och hamnade efter dem i tabellen.

Spelarbetyg kommer inom kort!

Inga kommentarer: