Skytteligan våren 2009

  • Alex Thomsen - 14 mål, 6 assist, 20 poäng
  • Kevin Lindberg - 8 mål, 10 assist, 18 poäng
  • Daniel Eriksson - 5 mål, 10 assist, 15 poäng
  • Thomas Lidén - 5 mål, 9 assist, 14 poäng
  • Kalle Nylund - 8 mål, 6 assist, 14 poäng
  • Mattias "Mattemannen" - 6 mål, 4 assist, 10 poäng
  • Joel Smith - 5 mål, 4 assist, 9 poäng
  • Nisse Lobrinker - 6 mål, 2 assist, 8 poäng
  • Christian Weijsenburg - 2 mål, 3 assist, 5 poäng

söndag 1 februari 2009

Lucky nr two - två segrar med mersmak

Ärade lagkamrater, supportrar och självklart även ni i den övriga pöbeln som läser denna blogg.


I åtta säsonger har jag spelat innebandy i korpen, det innebär att jag tillhör de mest rutinerade korpenlirarna. Med den erfarenheten klarlagd kan jag komma till poängen:
Denna uppsättning av Fish ´n chips är det bästa korpenlaget jag har spelat med någonsin.


Två nya matcher i lördags mot Dagen efter och Ängby, två svåra och ettriga motståndare där utgången på förhand var oviss. Första matchen spelades mot Dagen efter.


Fish ´n chips - Dagen efter 6-2

Fiskarna började matchen i ett rasande tempo och utnyttjade att Dagen efter hade färre spelare. Detta innebar en snabb och rask 3-0 ledning som efter 10 min kändes bergfast. Men då händer något i laget som inte ens Pomperipossan kan förstå, trots sin evinneliga vishet. Bytena blir plötsligt mycket längre, tempot blir lägre och Dagen efter tar över. Den säkra ledningnen reduceras två gånger om inom fem minuter och plötsligt är det nerv i matchen igen. Sista tio tar sig dock fiskarna samman, ökar trycken, minskar bytestiden och dubblerar antalet mål. Totalt slutar matchen då 6-2 och trots den dåliga mittperioden på matchen var segern aldrig hotad. Men minskad koncentration är ingen lyx vi har råd att unna oss, nästa gång kan det vara lika med en förlust. Överlag mycket bra spelat av alla, folk har funnit sina roller även om det finns utrymme för förbättringar. Stabil seger!
Antal utvisningar: 0
Publik: 2 (Matilda och Emma Yeah!)
Antal toasters: 4.3/5
Matchens fisk: Thomas Lidén och Kevin Lindberg
Matchens kampfisk: Jätten - bakis, axel i huvud, kämpar vidare, strongt!



Fish ´n chips - Ängby JF 7-2
Om förra matchen inleddes övertygande med högt tempo och bra press är detta rena rama motsatsen. Likt Bambi på is gled vi mest omkring och såg på när Ängby kopplade grepp om matchen. Ängby tog ledningen med både 1-0 och 2-1 innan vi valde att skruva upp termometern lite och började grilla Ängby långsamt med lagom marinad. Deras 2-1 ledning är snart kvitterad och förvandlad till ett underläge. Med några turbaljor smiter vi snabbt iväg till en flermålsledning och lägligt spikar Daniel Wilhelmsson igen kassen och Ängby kan inte hämta sig. Fish ´n chips börjar nu att hålla i bollen, spela enkelt och utnyttja Ängbys misstag vilket resulterar i fler mål och stabilt defensivt spel. Slutsiffrorna skrivs till 7-2, sett till matchbilden något i överkant. Vi hade stolparna med oss och fru fortuna hjälpte oss med ett par enkla mål framåt. Men tur förtjänar man liksom Fish ´n chips förtjänade denna seger.
Antal utvisningar: 0
Publik: 2 (Emma och Matilda - de valde att stanna kvar och se även andra matchen - hell yeah!)
Antal toasters: 4.2/5
Matchens fisk: Daniel Wilhelmsson
Matchens överraskning: Joel spydde inte =p
Matchens överraskning2: Efter att ha summerat poängligan har vi nu en ovan men välförtjänt ledare i Kevin Lindberg. Han har nu den tajta orangea ledartröjan vi alla eftersträvar.



Poäng under matcherna (rätta om jag skrivit in fel)
Kevin - 3 mål 3 assist
Lidén - 2 mål 3 assist
Mattemannen - 2 mål 2 assist
Nyllet - 2 mål 1 assist
Eriksson - 2 mål 3 assist
Nisse - 1 mål 0 assist
Joel - 1 mål 1 assist

Avslutningsvis: Vi kan inte kosta på oss att tappa fem minuter varje match, om inte Daniel Wilhelmsson varit så stabil hade vi haft större uppförsbackar att ta igen. Om vi ser till spelarmaterialet och lagkvalitén så har vi en stor chans att ta hem hela pokalen, det får vi inte gå miste om. Några ledord inför kommande omgång redan nästa lördag
- kortare byten (vi tappar alltid såfort byterna blir för långa)
- fler avslut (Ett skott innbär sällan en kontring, alla anfall måste avslutas)
- mer snack på plan
Så länge dessa tre ingredienser blandas i den redan goda potpurri som är Fish ´n chips kommer vi att gå fram som en ångvält i korpen. Vi får inte låta något stå i våran väg för att uppnå drömmen. Seger i korpen div. 1

Vore inte det en värdig avslutning så säg!

Inga kommentarer: