Attacken på Pearl Harbour - 7 december 1941
Operation Barbarossa - 22 juni 1941
Vietnaminvasionen - 7 augusti 1964
Fish ´n chipsattacken - 27 september 2008

Historien bevisar att stora attcker ger resultat, åtminstonde till en början. Fish ´n chips var i lördags riktigt taggade för att bevisa att den första förlusten bara var en engångsföretelse. Laget var visserligen kraftigt försvagat av att Jätten, Torsken, Hultén och Räkan var borta. Därför garnerade vi laget med ett par nykomlingar, Matte "The Man" Johansson och Max von "Fiskmåsen" Krusenstierna. Utöver det var även Kalle "Nyllet" Nylund med, men han känner ni sen innan. Totalt var vi nu sex spelare i laget.

Fish ´n chips - Svartsö Pigs 5-4

Första matchen var mot våra nemesisar, de ökända Svartsö Pigs. De vann sin första match med 8-3 och är en klar utmanare om ligasegern. Därför var det skönt när Gösen i första minuten slänger in en boll mot mål från egen planhalva som letar sig in i mål. Ledning för fiskarna. Taktiken var enkel, en defensiv spelare, en som spelade både offensivt/defensivt och en anfallande spelare. Vi satsade hårt och spelade tufft, likt japanerna i Pearl Harbour var vi fullständigt överlägsna i inledningen. Men sedan vände det i mitten på matchen och den så solklara ledningen reducerades, kvitterades och vändes till ett underläge 3-4 med 10 minuter kvar.

Fiskarna visar här både laganda och kämparglöd när vi envist trycker på och får in kvitteringen med ca 8 minuter kvar. Nu är det sista målet vinner som gäller, och fiskarna är säkra i passningarna och visar inga prov på nerver. Med fyra minuter kvar så smäller vi in 5-4 och kan sedan enkelt spela av matchen. Mycket beröm till hela laget, framför allt Dan Wennerholm i målet som var lika het som vanligt. Han sprider lugn från sin målvaktsposition och ger oss utrymme att anfalla.

Fish ´n chips - RH 07 7-4

Vi skulle egentligen haft tid att vila 30 minuter innan denna match men en W.O. kom emellan och därför var det bara att skaka av sig mjölksyran och sätta igång igen. Efter urladdningen mot Svartö Pigs så kunde vad som helst hända.

Fiskarna använde den nyvunna energin till att ta ledningen med ett par mål men sedan tappade vi allt. Ett par enkla försvarsmisstag och så låg vi under med 3-4 igen med halva matchen kvar. Det var fascinerande att se laget vid detta tillfället, ingen hade ens i tankarna att vi kunde förlora utan vi matade på konstant. Passningsspelet var mycket bättre än förra gången, motståndarna drog på sig ett par utvisningar där fiskarna var iskalla och 100-procentiga. Kvitteringen kom omgående och därefter var det nästan som att stjäla godis från ett barn. Vinsten var aldrig hotad utan det blev tillslut en ganska komfortabel seger. Värt att nämna i denna match är Plupps islossning där han fick in de tre första målen i matchen. Från att ha bränt varenda läge så satt nu istället allting. Viktigt för Plupp att få in ett par baljor så självförtroendet ökar.

Bra saker att ta med sig

- Passningsspelet
- Powerplay
- Attityden, vände två underlägen till seger

Omgångens mål: 5-4 målet av "The man", oerhört viktigt!
Omgångens sumpare: Plupp får fortfarande denna titel, trots en massiv uppryckning i andra matchen
Omgångens nykomling: Både Fiskmåsen och "The man" lyfte laget och spelare riktigt bra
Omgångens bästa spelare: Blir nog "The man" trots hård konkurrens
Omgångens fumlare: Gösen, kommer in två gånger i andra matchen och tappar markering direkt som leder till två mål. Inget mera fummel!

1. Nälsta IFUS 9p.
2. Fish´n Chips 6p.
3. Svartsö Pigs 4p.
4. IBS Spurgu 3p.
5. RH 07 3p.
6. Sega Ben + 30 1p.

Tabellen ser inte helt oangenäm ut. Synd att vi förlorade mot Nälsta i första matchen. Det får vi arbeta igen. Match nästa lördag den 4 oktober vid 11.00! Väl mött