Skytteligan våren 2009

  • Alex Thomsen - 14 mål, 6 assist, 20 poäng
  • Kevin Lindberg - 8 mål, 10 assist, 18 poäng
  • Daniel Eriksson - 5 mål, 10 assist, 15 poäng
  • Thomas Lidén - 5 mål, 9 assist, 14 poäng
  • Kalle Nylund - 8 mål, 6 assist, 14 poäng
  • Mattias "Mattemannen" - 6 mål, 4 assist, 10 poäng
  • Joel Smith - 5 mål, 4 assist, 9 poäng
  • Nisse Lobrinker - 6 mål, 2 assist, 8 poäng
  • Christian Weijsenburg - 2 mål, 3 assist, 5 poäng

lördag 20 september 2008

Fish ´n chips börjar med en torsk!

Det var långt ifrån optimala förutsättningar när Fish ´n chips skulle inleda säsongen mot Nälsta den 20 september kl 12.30. Laget var visserligen samlat och uppslutningen var god, men en vital del saknades. Målvakten och lagkaptenen jobbade (lyckades smita iväg på lunchen) och dök upp två minuter innan matchstart, men inte nog med det, de hade även matchtröjorna och bollarna vilket försvårade uppvärmningen oerhört.

Helt utan matchplan, förberedelser eller uppvärmning kastas laget in i matchen och domaren blåser igång. Inte helt oförsårligt springer fish ´n chips runt som yra höns och räddas av storspelade målvakten Dan Wennerholm. Vid de tillfällen när han inte hann med så stod ribban ivägen både en och två gånger.

Sakta men säkert arbetade sig fish ´n chips in i matchen och det var inte helt oförtjänt när Jätten tog bollen i hörnet och virkade in den vid första stolpen ur ingen vinkel alls. 1-0!
Nälsta kämpade på och utnyttjade ett allt för offensivt spel av chipsen och slog retfullt enkelt in 1-1 på en kontring.

Matchen böljade mycket fram och tillbaka men efter ett mönsteranfall av Gösen och Jokern där Jokern avslutade prickfrick efter en på-bladet-passning av Gösen så var Fiskarna återigen i ledningen, 2-1!
Vi kände igen symptomen när vi, fullproppade med självförtroende, återigen tappar markeringar i försvarsspelet. Detta resulterade i både 2-2 och 2-3 där Dan Wennerholm trots hög nivå matchen igenom inte lyckas rädda allting.

Fish ´n chips skapade mängder med chanser och både Plupp och Jokern hade flertalet frilägen och bra skottlägen som borde ha förvaltats bättre. Fish ´n chips låg på hårt för en kvittering och när Nälsta gjorde ett illa planerat byte så spelade Jokern fram bollen till Gösen som hann ladda och sikta, både en och två gånger, innan han slutligen avlossade sin fruktade kanon. Bollen gick lågt längst marken och letade sig in i målvaktens vänstra hörn. 3-3!

Nu kan allting hända, och det gjorde det. Gruff framför mål och en, inte helt oväntad, utvisning för Jätten. Nu tog han med sig en spelare ut i båset och därför blev det spel två mot två. Fiskarna var här det lite sämre kortet och var konstant på efterkälken. Därför var 3-4 målet inte helt oväntat och trots en massiv forcering på slutet så blev det slutresultatet.

Omgångens mål: Jätten 1-0
Omgångens sumpare: Dött lopp mellan Plupp och Jokern
Omgångens kämpe: Plupp, Braxen, Måsen, Jätten, alla förtjänar egentligen att nämnas, det var sjukt bra glöd i laget
Omgångens bäste spelare: Utan tvekan, Dan Wennerholm, målvakten som tog alla bollar utan uppvärming och frukost, kissignödig som få, och ankomst 30 sek innan matchstart.

Slutligen så måste vi arbeta mer på positionsspelet och passningsspelet som var under all kritik idag. Passningarna måste sitta på bladet och bättre rörelse är viktigt för att ha passningsmöjligheter. Att ta med oss är kämparglöden, viljan och glädjen över att säsongen äntligen är igång igen. Härifrån blir det idel segrar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle kunna lägga till antalet matcher på spelare också, idag hade vi t.ex. en kille som inte står med på sidan.. karl nyllet nylund. Han vill troligtvis vara med nästa lördag om han kan.

Tycker jag inte fick tillräckligt mycket beröm för min kämparinsats och mitt defensiva spel i den löpande texten, är faktiskt rätt nöjd med min insats, förutom vid min 2 frilägen. Det upprättades väl dock sen i kämparinsats.

För övrigt kul och bra skrivet! Lite väl mycket självberöm;)

Anonym sa...

Hahah, någon fördel skall det väl vara när man skriver själv. Hoppas folk som läser inser att det är skrivet lite med glimten i ögat. Alla spelade bättre än mig idag, jag gör två saker bra och detta blir massivt överdrivet i texten.

Jag skriver lite mera om matchen aningen imorgon eller på måndag när jag har lite perspektiv. Då kommer kanske nån intervju, lite fler kommentarer och presentation av alla spelare och plus på dem! =)

Anonym sa...

Det låter toppen, betyg på spelare vore kul också som du säger med plus. Jag är sjukt revanshsugen nu och nästa omgång blir det vinster, dock ser det svårt ut eftersom det verkar som vi kommer få spela utan några spelare: stefan, max, alex...?